Selecteer een pagina

5 stappen voor het plannen van je bruiloft

Bruiloft plannen

Een bruiloft plannen

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen. Hoe mooi dat jullie met elkaar verder willen en de keuze maken om samen te gaan trouwen. Waarschijnlijk komen er een veel verschillende gedachtes bij je op als jullie de bruiloft gaan plannen. Hoe zal ik eruit zien? Hoe zal mijn partner eruit zien? Wie nodigen wij allemaal uit op onze bruiloft? Vanaf het moment dat jullie hebben besloten om te gaan trouwen, breekt er een heel nieuwe periode aan. Bij het plannen van een bruiloft komt heel wat kijken. En je weet wat ze zeggen ‘Een goed begin is het halve werk’. Met deze vijf stappen in dit artikel help ik je graag op weg met het plannen van jullie bruiloft.

Stap 1: De datum
Welke datum kiezen jullie? Om hier een goede keus in te maken moeten jullie uiteraard eerst beslissen in welk seizoen jullie willen gaan trouwen. Houden jullie meer van de wintertijd? Of geniet je meer van de zon in de lente of zomer? Natuurlijk kan het ook zijn dat jullie van een datum in gedachte hebben omdat die datum speciaal is voor jullie. Zorg er in ieder geval voor dat jullie allebei blij zijn met de datum. Bij het bruiloft plannen is de datum een van de eerste onderwerpen om samen te bespreken.

Stap 2: De locatie
Er zijn heel veel verschillende locaties waar je kunt trouwen. Wat is nu de beste trouw locatie voor jullie? Kijk hiervoor eerst naar het budget dat jullie beschiknaar hebben voor de locatie. Op basis daarvan kan je al veel locaties uitfilteren. Daarnaast bepaalt de stijl van de bruiloft vaak ook welke locatie daar bij hoort. Voor sommigen mensen is het belangrijk dat de locatie in een bepaalde stad of dorp is. Genoeg stof tot nadenken dus om de juiste keus te maken voor een locatie.

Stap 3: De kleding
Deze stap is natuurlijk ontzettend leuk. Jullie gaan de kleding uitzoeken. Nu kun je heerlijk los gaan in bruidsmodezaken. Je kunt dit apart doen, maar ook samen met je partner. Dit is voor iedereen heel erg persoonlijk. Natuurlijk kun je ook andere mensen meenemen. Bijvoorbeeld je moeder, een tante of je beste vriendinnen. Om in de sfeer van kiezen te blijven, kun je na het uitzoeken van de kleding als volgende stap je focussen op het eten. Wat wil je de gasten aanbieden op je bruiloft en met wie maak je hier afspraken over?

Stap 4: De uitnodigingen
Het is belangrijk om bij het plannen van de bruiloft op tijd de uitnodigingen voor jullie bruiloft te versturen. Tegenwoordig zijn we allemaal zo druk en hebben we veel activiteiten al vooruitgepland. Het advies wat wij geven is om 3 tot 5 maanden van te voren al jullie gasten uit te nodigen voor de bruiloft. Zo kunnen ze er voor zorgen dat jullie datum vast staat en er geen andere dingen zijn. Ook kunnen ze alvast vrij vragen van werk of school. Verstuur de uitnodigingen dus eerder te vroeg dan te laat.

Stap 5: Gebruik een planner

Een bruiloft plannen is belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je dit goed doet, kun je gebruik maken van een planner. Je hebt zowel digitale planners als offline planners die je in de winkel kunt kopen. Er zijn veel digitale planners die een heel mooi overzicht hebben en je automatisch een to do list meegeven van belangrijke zaken die geregeld moeten worden. Wij hebben ook een digitale bruiloft planner gebruikt en ik moet zeggen dat die planner ons leven een stuk gemakkelijker heeft gemaakt.

Checklist voor bruiloft

Een bruiloft plannen neemt veel tijd in beslag. Zorg er daarom voor dat jullie op tijd beginnen met het plannen van jullie bruiloft. Zijn jullie zo goed als klaar met het plannen? Loop alles nog eens goed na! Maak bijvoorbeeld een bruiloft checklist. Zo kun je heel eenvoudig afvinken wat je allemaal al geregeld hebt. In deze fase heb je de laatste kans om nog wat kleine veranderingen door te voeren. En daarna? Dan is daar die grote dag. De dag dat jij en je partner alleen nog maar hoeven te genieten. Een hele fijne huwelijksdag gewenst!