Selecteer een pagina

Wanneer is het moment om je bruiloft uitnodigingen te versturen?

bruiloft uitnodigingen versturen

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken hoeveel uitnodigingen je nodig hebt. Het is verstandig om een lijst te maken van alle mensen die je wilt uitnodigen, inclusief familie, vrienden en eventuele werkrelaties. Dit zal je helpen om een goed beeld te krijgen van hoeveel uitnodigingen je nodig hebt.

Informatie op de uitnodiging

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste informatie op de uitnodiging zet. Dit omvat de naam van het bruidspaar, de datum en tijd van de ceremonie en de receptie, en de locatie van beide evenementen. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie op de uitnodiging zet, zodat je gasten alles weten wat ze moeten weten.

Wanneer versturen van de uitnodigingen?

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het versturen van je bruiloft uitnodigingen, zodat je genoeg tijd hebt om eventuele vragen te beantwoorden en om eventuele problemen op te lossen voordat de bruiloft plaatsvindt.

Een goede regel is om je uitnodigingen ongeveer zes tot acht weken vóór de bruiloft te versturen. Dit geeft je gasten genoeg tijd om hun agenda’s te plannen en eventuele reisarrangementen te maken. Als je een destination wedding plant, is het misschien verstandig om de uitnodigingen nog eerder te versturen, zodat je gasten genoeg tijd hebben om vliegtickets te boeken en eventuele visumformaliteiten te regelen.

Houd er ook rekening mee dat sommige gasten misschien extra tijd nodig hebben om te beslissen of ze kunnen komen of niet. Het is daarom verstandig om de RSVP-datum op de uitnodiging te zetten, zodat je weet hoeveel mensen er zullen komen en hoeveel eten en drinken je moet regelen.

In het algemeen is het belangrijk om op tijd te beginnen met het versturen van je bruiloft uitnodigingen, zodat je genoeg tijd hebt om eventuele problemen op te lossen en je gasten genoeg tijd hebben om hun plannen te maken. 

Moet jij nog je bruiloft plannen? Lees dan ook onze andere blogs voor meer informatie.

Meer blogs

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Het plannen van een bruiloft is een spannende tijd, maar het kan ook overweldigend zijn. Met zoveel details om rekening mee te houden, is het gemakkelijk om het grotere geheel uit het oog te verliezen. Nu steeds meer bruidsparen op zoek zijn naar een...

Lees meer
Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Je bruiloft, dé dag waarop je samen met je geliefde viert dat jullie enorm veel van elkaar houden. Hoewel de bruiloft met name bedoeld is voor jezelf is het ook van belang om te denken aan alle andere gasten. Zo ook als het aankomt op een leuk bedankje voor de...

Lees meer
De ins en outs van huwelijkscatering

De ins en outs van huwelijkscatering

De catering van je bruiloft is een van de belangrijkste aspecten van je speciale dag! Eten is immers een belangrijk onderdeel van elk feest. Het goede nieuws is dat er nu meer cateringopties beschikbaar zijn dan ooit tevoren. Dus, of je nu op zoek bent naar een...

Lees meer