Selecteer een pagina

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

 eco-vriendelijke bruiloft

Het plannen van een bruiloft is een spannende tijd, maar het kan ook overweldigend zijn. Met zoveel details om rekening mee te houden, is het gemakkelijk om het grotere geheel uit het oog te verliezen. Nu steeds meer bruidsparen op zoek zijn naar een milieuvriendelijke bruiloft, is het belangrijk om na te denken over de milieueffecten van jouw speciale dag.

Wat is een milieuvriendelijke bruiloft?

Een milieuvriendelijke bruiloft is een bruiloft die rekening houdt met het milieu en stappen onderneemt om de impact van de bruiloft op het milieu te beperken. Dit kan alles omvatten, van het eten dat je serveert tot de bloemen die u kiest en de manier waarop je jouw locatie decoreert.

De locatie

Een van de eerste dingen die je moet overwegen bij het plannen van een milieuvriendelijke bruiloft is de locatie. Veel locaties bieden nu groene opties, zoals het gebruik van milieuvriendelijke energiebronnen of recycling programma’s. Als je een buiten huwelijk plant, zoek dan een locatie die omringd is door de natuur en die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Dit verkleint de ecologische voetafdruk van je gasten.

Eten en drinken

Als het gaat om eten en drinken, zoek dan naar lokale, biologische en seizoensgebonden opties. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook verser en lekkerder. Veel cateraars bieden tegenwoordig vegetarische of veganistische opties, wat ook een duurzamere keuze kan zijn.

De bloemen

Een ander belangrijk aspect van een milieuvriendelijke bruiloft zijn de bloemen. In plaats van snijbloemen te gebruiken, die vaak met pesticiden worden gekweekt, kun je overwegen potplanten of wilde bloemen te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor gedroogde bloemen, die zijn een meer duurzame keuze.

Decoratie

Decoraties zijn een ander gebied waar je een verschil kunt maken. In plaats van nieuwe decoraties te kopen, zoek je naar manieren om dingen die je al hebt opnieuw te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld vintage of antieke voorwerpen gebruiken als decoratie, of decoraties gebruiken die na de bruiloft opnieuw kunnen worden gebruikt.

Cadeautjes

Als het gaat om cadeautjes voor de gasten, zoek dan naar milieuvriendelijke opties, zoals zaden of kleine potplanten. Dit is niet alleen een attent cadeau voor jouw gasten, maar het helpt ook de hoeveelheid afval te verminderen.

Trouwkleding

Denk ten slotte ook aan de impact van je trouwkleding. Zoek naar duurzame opties, zoals jurken van biologisch katoen of linnen, of pakken van duurzame materialen. Je kunt ook op zoek gaan naar vintage of tweedehands trouwkleding.

Conclusie

Kortom, het plannen van een milieuvriendelijke bruiloft is een geweldige manier om de milieu-impact van jouw speciale dag te verminderen. Van het kiezen van een locatie die gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer, tot het selecteren van lokaal, biologisch en seizoensgebonden voedsel, tot het selecteren van bloemen die in het seizoen zijn en zonder pesticiden zijn gekweekt, er zijn veel manieren om je bruiloft duurzamer te maken. Bovendien kan je jouw bruiloft milieuvriendelijker maken door dingen die je al hebt opnieuw te gebruiken of door gedroogde bloemen te gebruiken. Verder kun je milieuvriendelijke huwelijksgcadeaus overwegen, zoals zaden of kleine potplanten. Denk ten slotte ook aan de impact van je trouwkleding en kies voor duurzame of tweedehands opties. Met een beetje planning en doordachte keuzes kan je jouw bruiloft niet alleen mooi, maar ook milieuvriendelijk maken.

Meer blogs

Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Je bruiloft, dé dag waarop je samen met je geliefde viert dat jullie enorm veel van elkaar houden. Hoewel de bruiloft met name bedoeld is voor jezelf is het ook van belang om te denken aan alle andere gasten. Zo ook als het aankomt op een leuk bedankje voor de...

Lees meer
De ins en outs van huwelijkscatering

De ins en outs van huwelijkscatering

De catering van je bruiloft is een van de belangrijkste aspecten van je speciale dag! Eten is immers een belangrijk onderdeel van elk feest. Het goede nieuws is dat er nu meer cateringopties beschikbaar zijn dan ooit tevoren. Dus, of je nu op zoek bent naar een...

Lees meer