Selecteer een pagina

Goedkoop trouwen

Goedkoop trouwen afbeelding

Goedkoop trouwen, hoe doe je dat?

Goedkoop trouwen lijkt misschien een moeilijke opgave, maar meerdere bruidsparen hebben bewezen dat dit zeker mogelijk is. Sommigen bruidsparen zien het juist als een leuke uitdaging om voor een mooi budget te genieten van hun grote dag. Daarom willen wij jullie vandaag inspireren met 5 tips die kunnen helpen om bewuste keuzes te maken voor de bruiloft.

1. Trouw gratis op maandagochtend

Misschien is dit niet de meest romantische manier om het jawoord te geven, maar goedkoop is het zeker. Bij iedere gemeente kun je op minder populaire tijden gratis trouwen in het gemeentehuis. Meestal mogen hier geen gasten bij aanwezig zijn. Daarnaast duurt deze officiële gelegenheid gemiddeld 10 minuutjes. Het voordeel hiervan is wel dat je natuurlijk behoorlijk wat geld bespaart (en tijd). 

2. Verstuur jullie trouwkaart digitaal

Tegenwoordig is iedereen online. Hierdoor kun je gratis jullie trouwkaart versturen. Er zijn verschillende online programma’s waarmee je gratis een trouwkaart kunt vormgeven. Denk hierbij aan canva.com.

3. Huur een beginnende/hobby fotograaf

Er zijn veel hobby fotografen die graag hun portfolio willen uitbreiden. Voor een kleine vergoeding heb je al vaak keuze uit verschillende beginnende/hobby fotografen met verschillende stijlen. 

4. Tweedehands pak/jurk

Een nieuw pak of jurk is natuurlijk leuk, maar niet altijd de juiste keus. Vaak worden deze gloednieuwe trouwpakken en jurken maar één keer gedragen. Zonde dus. Kijk eens online en bespaar door tweedehands een prachtig pak/jurk aan te schaffen. 

5. Een korte gastenlijst

Het is naar maar waar: gasten kosten geld. Door hier rekening mee te houden en de bruiloft intiem en klein te vieren, kun je heel wat geld besparen.

Goedkoop trouwen is mogelijk!

Je ziet het, er zijn op deze 5 fronten al heel wat geld te besparen. Goedkoop trouwen is dus zeker mogelijk. Vooruit, nog één extra tip: Zorg dat de bruiloft op tijd gepland is met alles erop en eraan. Op deze manier hoef je niet last minute nog extra geld uit te geven aan kleine dingetjes. 

Wij hopen dat jullie kunnen genieten van het plannen van jullie bruiloft.