Selecteer een pagina

Hoe kies je een datum voor de bruiloft?

Hoe kies je een datum voor de bruiloft?

Hoe kies je een datum voor de bruiloft?

Als het gaat om hoe je een datum voor de bruiloft kiest, zijn er verschillende overwegingen te maken. Hier zijn enkele tips over wat je in gedachten moet houden bij het kiezen van een datum voor de bruiloft.

Het seizoen en de dag

Seizoen – Het kiezen van een trouwdatum heeft voor een deel te maken met timing. Je moet rekening houden met het weer, de reisplannen en beschikbaarheid van de gasten en andere seizoensgebonden gebeurtenissen en activiteiten die van invloed kunnen zijn op je gasten. Als je op één locatie trouwt, heb je misschien meer flexibiliteit met de timing van je ceremonie en receptie. Tijd – De dag die jullie kiezen zal ook invloed hebben op de sfeer van de bruiloft. Hoewel je het weer niet in de hand hebt, kun je wel de beste tijd van het jaar kiezen om te trouwen. Zo kun je extreme weersomstandigheden vermijden en ervoor zorgen dat de gasten van de dag kunnen genieten, wat de weersverwachting ook is.

De gasten

Gastenlijst – De gastenlijst is een belangrijke factor bij het kiezen van een datum voor de bruiloft. Je zult rekening moeten houden met iedereen waarvan jullie graag willen dat ze de bruiloft bijwonen. (tip: maak gebruik van een online trouwkaart om je gasten informatie te geven over jullie bruiloft) Je gastenlijst kan verschillend zijn voor de ceremonie en de receptie. Als je een datum kiest, zorg er dan voor dat jullie er helemaal achter staan. Natuurlijk is het handig om rekening te houden met de gasten, maar het gaat er juist om dat jullie de dag helemaal zelf kunnen bepalen.

Denk aan het budget en de beschikbaarheid van de locatie

Budget – Het is belangrijk om een datum te kiezen die werkt met de locatie en budget. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om niet in het hoogseizoen te trouwen. De locaties in het hoogseizoen zijn namelijk maanden van tevoren geboekt en dus duurder. Als je geen locatie kunt vinden die past bij de datum die jullie willen, moet jullie misschien een andere datum en locatie overwegen, zodat jullie de bruiloft kunnen hebben zoals jullie die voor ogen hebben.

Neem een beslissing en prik een datum

Hoe kies je een datum voor de bruiloft? Door alle bovenstaande factoren mee te nemen! Het plannen van een bruiloft kan stressvol zijn, dus misschien willen jullie een datum prikken die jullie genoeg tijd geeft om een bruiloft te plannen, maar die niet zo ver in de toekomst ligt dat jullie andere belangrijke dingen in het leven uit het oog verliest. Als jullie eenmaal de datum hebben bepaald, zorg er dan voor dat jullie dit zo snel mogelijk aan al jullie leveranciers vertellen, zodat zij hun planning daarop kunnen afstemmen. (tip: gebruik theperfectwedding tool om een je bruiloft te plannen) Bij het kiezen van een datum voor de bruiloft moet je rekening houden met het seizoen, de gastenlijst, je budget en de beschikbaarheid van de locatie. Als jullie deze factoren hebben overwogen, kunnen jullie een beslissing nemen over de beste datum voor de bruiloft.

Meer blogs

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Het plannen van een bruiloft is een spannende tijd, maar het kan ook overweldigend zijn. Met zoveel details om rekening mee te houden, is het gemakkelijk om het grotere geheel uit het oog te verliezen. Nu steeds meer bruidsparen op zoek zijn naar een...

Lees meer
Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Je bruiloft, dé dag waarop je samen met je geliefde viert dat jullie enorm veel van elkaar houden. Hoewel de bruiloft met name bedoeld is voor jezelf is het ook van belang om te denken aan alle andere gasten. Zo ook als het aankomt op een leuk bedankje voor de...

Lees meer