Selecteer een pagina

Hoeveel getuigen voor mijn bruiloft?

hoeveel getuigen bruiloft blog

Hoeveel getuigen kan ik vragen voor mijn bruiloft?

Ook ik moest opzoeken hoeveel getuigen ik mocht hebben voor mijn bruiloft. Nu is het voor jou tijd om na te denken over wie je getuige wordt! Maar wat zijn de voorwaardes waar de getuigen eigenlijk aan moeten voldoen en hoeveel getuigen mag je eigenlijk hebben?

Wat de wet zegt over het aantal getuigen

Er staat in de Nederlandse wet dat je minimaal twee getuigen nodig hebt voor het huwelijk. In totaal mogen jullie vier getuigen hebben. Hierbij maakt de verdeling van de getuigen tussen jullie niet uit, zolang elk van jullie minstens één getuigen heeft. 

Hoe kies je een getuige voor jullie bruiloft?

Je mag zelf bepalen wie je kiest als getuige. Zelf heb ik mijn eigen broer en vader gekozen als getuigen. Toen ik zelf ging nadenken over mijn getuigen, stelde ik mezelf deze twee vragen:

  1. Bij wie kan ik altijd aankloppen als ik het even moeilijk heb, waar ik gewoon even kan zijn?
  2. Bij wie kan ik om advies vragen als het gaat om moeilijkheden/keuzes binnen het huwelijk?

Door mezelf deze twee vragen te stellen, kon ik een weloverwogen besluit nemen.

Een getuige kiezen vind ik iets heel moois en bijzonders. Je vraagt je getuige letterlijk om je bij te staan in het huwelijk, om er voor je te zijn en om je advies te geven. Mijn tip is dan ook om deze keuze serieus te nemen en getuigen te kiezen die je kunt vertrouwen en waar je op kunt bouwen.

Bezig met de voorbereidingen voor de bruiloft? Lees dan onze blog over vijf stappen voor het plannen van een bruiloft.

Meer blogs

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Het plannen van een bruiloft is een spannende tijd, maar het kan ook overweldigend zijn. Met zoveel details om rekening mee te houden, is het gemakkelijk om het grotere geheel uit het oog te verliezen. Nu steeds meer bruidsparen op zoek zijn naar een...

Lees meer
Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Je bruiloft, dé dag waarop je samen met je geliefde viert dat jullie enorm veel van elkaar houden. Hoewel de bruiloft met name bedoeld is voor jezelf is het ook van belang om te denken aan alle andere gasten. Zo ook als het aankomt op een leuk bedankje voor de...

Lees meer