Selecteer een pagina

4 manieren om je trouwfoto’s op te leuken

trouwfoto's inspiratie

Trouwfoto’s moeten mooi zijn, maar ze kunnen saai worden. Als je wilt dat je trouwalbum opvalt, probeer dan deze tips:

Buiten trouwfoto’s

Buitenfoto’s zijn een geweldige manier om de schoonheid van jullie locatie te laten zien. Als je bijvoorbeeld trouwt in een strandhuis of in het bos, is het zinvol om iets van die prachtige omgeving vast te leggen op jullie trouwfoto’s. Jullie gasten zullen graag zien wat ze gemist hebben.

En maak je geen zorgen over een buitenceremonie – ook als het buiten regent en er geen zon is, kun je profiteren van de natuurlijke schoonheid. Neem gewoon wat foto’s binnen, zolang er maar een mooi uitzicht is vanuit de ramen of deuren!

Vintage foto’s

Een vintage foto is een foto die een ouderwets gevoel geeft. Dit kan door het gebruik van rekwisieten zoals een paardenkoets of door het beeld in zwart-wit te editten. Je kunt voor dit soort foto’s kiezen als je iets unieks en anders dan de trouwfoto’s van andere mensen wilt creëren.

Zwart-wit foto’s

Je hebt vast wel eens gehoord dat zwart-wit foto’s tijdloos zijn, maar wat betekent dat eigenlijk? Het betekent dat de foto’s er 10 jaar na jullie huwelijk nog steeds prachtig uitzien, maar ook wanneer je er over 20 jaar op terugkijkt. Zwart-wit foto’s zijn artistieker dan kleurenfoto’s door hun eenvoud – ze laten de verbeelding van de kijker toe om de details in te vullen.

Zwart-wit foto’s zijn ook uitstekende achtergronden voor andere beelden. Als je bijvoorbeeld kiest voor een fotoshoot met een oude auto of een ander vintage item dat op zichzelf niet erg kleurrijk is, dan kan de keuze voor een zwart-witfoto van hetzelfde onderwerp meer impact hebben in combinatie met andere foto’s van jullie trouwdag. Bovendien kiezen veel fotografen ervoor dit soort beelden te gebruiken voor hun trouwalbums, omdat ze een aanvulling vormen op andere kleuren die in het boek zelf worden gebruikt (zoals rood).

Foto’s met dieren

Dieren zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje aan jullie trouwfoto’s te geven. Als jullie huisdieren hebben, neem ze dan zeker mee voor de grote dag! Je kunt ook het huisdier van een vriend lenen en hem laten poseren met de bruid of bruidegom als onderdeel van de ceremonie.

Er zijn heel wat leuke manieren om je trouwalbum echt speciaal te maken.

Als het om trouwfoto’s gaat, wil je ervoor zorgen dat jullie album bijzonder is. Jullie hebben hard gewerkt aan het plannen van deze dag, en nu is het tijd om al jullie harde werk te laten zien! Een geweldige manier om dit te doen is door een uniek trouwalbum te maken.

Er zijn veel leuke manieren om je trouwalbum echt speciaal te maken. Hier zijn enkele ideeën:

  • Voeg foto’s toe van andermans camera’s (en zelfs telefoons). Zo krijg je een interessant kijkje in hoe andere mensen de dag ook hebben beleefd!
  • Voeg een fotomontage toe met muziek of een verhaal over wat er op jullie grote dag is gebeurd. Dit kan leuk zijn voor zowel jezelf als voor anderen die niet op de bruiloft waren, maar toch iets meer willen dan alleen foto’s in hun album!

Meer blogs

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Hoe plan je een eco-vriendelijke bruiloft

Het plannen van een bruiloft is een spannende tijd, maar het kan ook overweldigend zijn. Met zoveel details om rekening mee te houden, is het gemakkelijk om het grotere geheel uit het oog te verliezen. Nu steeds meer bruidsparen op zoek zijn naar een...

Lees meer
Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Bruiloft bedankjes voor jouw grote dag

Je bruiloft, dé dag waarop je samen met je geliefde viert dat jullie enorm veel van elkaar houden. Hoewel de bruiloft met name bedoeld is voor jezelf is het ook van belang om te denken aan alle andere gasten. Zo ook als het aankomt op een leuk bedankje voor de...

Lees meer