Selecteer een pagina

Wat schrijf je op een trouwkaart?

Wat schrijf je op een trouwkaart?

Wat schrijf je eigenlijk op een trouwkaart?

Jullie zijn aan het nadenken over de vormgeving van jullie trouwkaart. Maar wat schrijf je eigenlijk allemaal op een trouwkaart? Welke onderdelen moeten er echt opstaan? Vandaag duiken we in de wereld van de trouwkaarten.

Jullie namen

Dit klinkt natuurlijk als iets wat voor de hand ligt, maar ik en mijn vrouw waren dit element vergeten op onze kaart (oops ­čÖâ). Gelukkig konden onze gasten aan de hand van de foto’s op de kaart zien dat wij de gelukkigen waren (en nog steeds gelukkig zijn ­čśë.┬á

De datum

Het belangrijkste wat je natuurlijk niet mag vergeten: De datum! Er zijn online veel verschillende voorbeelden te vinden over de manier waarop jullie de datum op een creatieve manier op de trouwkaart kunnen zetten. 

Voor wie zijn de trouwkaarten?

Het komt vaak voor dat er verschillende versies worden gemaakt van de trouwkaart. Je schrijft bijvoorbeeld een trouwkaart voor de avondgasten en een trouwkaart voor de daggasten. Handig om hier rekening mee te houden.

Wat is het programma?

Beschrijf het programma voor de gasten. Hoelaat worden ze waar verwacht? Vermeld alles zo duidelijk mogelijk, zodat de gasten geen vragen hebben n.a.v. de trouwkaart.

De begin- en eindtijd

Zorg dat de begin- en eindtijd duidelijk op de trouwkaart wordt vermeld. De gasten weten dan wanneer ze verwacht worden en wanneer het einde van de avond/nacht is aangebroken. 

Andere dingetjes

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingetjes die je op de trouwkaart kunt schrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cadeautip. Ook kun je een dresscode op de kaart zetten. Hierdoor zullen gasten verschijnen in de stijl die jullie voor de bruiloft hebben bedacht.